سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمندان دانشگاه کمبریج موفق به کشف یک راه طبیعی برای تولید رنگی شده‌اند که هرگز کم‌رنگ نمی‌شود و می‌تواند رنگ‌دانه‌های مورد استفاده در صنایع را با عصاره‌های طبیعی گیاهان در محصولاتی از رنگهای غذایی گرفته تا ویژگی‌های امنیتی در اسکناس‌ها جایگزین کند.
به گزارش بی باک به نقل از ایسنا، به گفته‌ دانشمندان، لایه‌هایی از سلولوز موسوم به «رنگ ساختاری» که طول موجهای خاصی از نور را منعکس می‌کنند و در پر طاووس، سوسک سرگین غلتان و پروانه‌ها دیده می‌شود،‌ باعث ایجاد یک رنگ آبی شدید خاص در گیاه «پولیا کاندنساتا» می‌شود.

این محققان دریافتند که نمونه‌های میوه در مجموعه‌های گیاهی متعلق به قرن 19 به هیچ وجه درخشش و شدت خود را در گذشت زمان از دست نداده‌اند.

به گفته این دانشمندان، با الهام گیری از طبیعت می‌توان مواد چندمنظوره هوشمند را با استفاده از راههای پایدار با مواد فراوان و ارزان مانند سلولوز بدست آورد.

این رنگ طبیعی 10 بار شدیدتر و درخشانتر از تمام رنگهای بدست آمده از طریق رنگ‌دانه‌ها است.

اگرچه این میوه از هیچ ارزش غذایی برخوردار نبوده، اما پرندگان به دلیل رنگ درخشان آن به سوی آن جذب شده و احتمالا به منظور زیباسازی لانه‌های خود برای جذب گونه نر باعث پراکندگی دانه این گیاه آفریقایی می‌شوند.

رنگهای ساختاری بر خلاف رنگ‌دانه‌ها طی زمان در اثر جذب نور کمرنگ نمی‌شوند. به گفته محققان از نانوساختارهای خوراکی مبتنی بر سلولوز با رنگ ساختاری می‌توان به عنوان جایگزین برای رنگهای سمی در غذاها استفاده کرد.

صنایع کاغذ در حال حاضر قصد دارد به استخراج و استفاده از سلولوز پرداخته و فرایندهای آن همچنین قابل استفاده در برچسب‌گذاری امنیتی یا لوازم آرایشی است.

از دیگر مزایای این شیوه این است که می‌توان رنگ دلخواه را با افزودن لایه‌هایی در ساختار برای بازتاب طول‌موجهای گوناگون به جای خرید رنگ‌دانه‌های جدید بدست آورد.

این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.



تاریخ : چهارشنبه 91/6/22 | 7:10 صبح | نویسنده : پوررحیمی | نظرات ()