به نقل از ایسنا، به نظر می رسد مریخ تنها مکان در منظومه شمسی باشد که دارای این پدیده عجیب آب و هوایی است. دی اکسید کربن منجمد یا «یخ خشک» به دمایی در حدود منفی 90 درجه سانتیگراد نیاز دارد و این بارش در اطراف قطب جنوب مریخ در زمستان مشاهده شده است.
«پل هاین» از محققان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) تأکید میکند: اطلاعات بدست آمده توسط مدارگرد MRO نخستین شواهد قطعی از ابرهای دی اکسید کربن است و اندازه ابرها برای انباشت برف یخ خشک کافی است.
حسگرهای مدارگرد اکتشافی مریخ، روشنایی در 9 طول موج مختلف از نور مرئی و مادون قرمز را برای بررسی ذرات و گازهای موجود در جو سیاره مریخ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
تجزیه و تحلیل جدید بر اساس دادههای دریافتی از منطقه قطب جنوب در زمستان جنوبی مریخ در سال های 2006 و 2007 بدست آمده است.
محققان ابر دی اکسید کربن به طول 482 متر را در سراسر منطقه قطبی شناسایی کردند و همچنین ابرهایی کوچکتر و با عمر کوتاهتر در ارتفاع پایین در عرض جغرافیایی 70 تا 80 درجه به سمت جنوب مشاهده شدند.
«دیوید کاس» از محققان JPL خاطرنشان میکند: دادههای جدید نشان میدهد که بارش برف در بالای کلاهک یخی قطب جنوب مریخ رخ میدهد و ذرات یخ دی اکسید کربن در ابرها به اندازه کافی بزرگ هستند که در طول عمر ابرها از آنها خارج شده و بر روی زمین سقوط کنند.
تاریخ : شنبه 91/6/25 | 2:31 عصر | نویسنده : پوررحیمی | نظرات ()