اغلب روشهای پیشگیری مربوط به عادت و سبک زندگی است و بعضی از روشهای درمانی نیز با مراجعه به متخصص پوست و زیبایی انجام شدنی است.
نگرانی از این بابت که پوست شما پیرتر از سن واقعی به نظر رسد میتواند تبدیل به یک نوع اضطراب و استرس پایدار شود. در ادامه به 23 روش پیشگیری و درمان اشاره میکنیم. اغلب روشهای پیشگیری مربوط به عادت و سبک زندگی است و بعضی از روشهای درمانی نیز با مراجعه به متخصص پوست و زیبایی انجام شدنی است.
روشهای پیشگیری
1- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید. زیرا اولین و مهمترین عامل بروز چین و چروک صورت است. این عامل حتی موثرتر از فاکتور وراثت در این زمینه عمل میکند.
2- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. اگر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید گریزی نیست از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید تا از بروز سرطان پوست جلوگیری شود و مانع از بروز چین و چروک شود.
3- سیگار نکشید. سیگار باعث شکسته شدن کلاژن پوست و از دست رفتن خاصیت ارتجاعی آن میگردد.
4- به اندازه کافی بخوابید. در غیر این صورت بدن تولید هورمونی به نام کورتیزول میکند که نتیجهای جز شکستن و آسیب به سلولهای پوستی نمیشود. استراحت کافی منجر به تولید هورمون رشد میشود که پوست را محکم نگه داشته و خاصیت الاستیک آن را حفظ میکند.
5- به پشت بخوابید. وضعیت بدن در حالت خواب نیز مهم است. مثلا خوابیدن به پهلو باعث ایجاد چین و چروک در گونهها میشود.
6- چشمان خود را هم نکشید. اغلب به دلیل ضعف بینایی چنین واکنش خودکاری توسط صورت (ماهیچههای اطراف چشم) انجام میشود. بنابر این بهتر است در صورت ضعف بینایی حتما از عینک استفاده کنید.
7- ماهی بخورید. این غذای دریایی سرشار از پروتئین و اسید چرب امگا 3 میباشد که برای سلامت و شادابی پوست لازم است.
8- سویا بخورید. ترکیبات موجود در سویا به ترمیم آسیبهای پوست کمک میکند.
9- مصرف کاکائو. کاکائو حاوی 2 نوع فلاونول (اپی کاتچین، کاتچین) میباشد که مانع از آسیبهای نور خورشید به پوست میشود و جریان خون به پوست را ارتقا میبخشد و باعث میشود که پوست نرمتر شود.
10- خوردن میوهها و سبزیجات متنوع. آنتی اکسیدان موجود در این مواد گیاهی مانع از آسیب سلولهای پوست در نتیجه وجود رادیکالهای آزاد میشود.
11- از مواد مرطوب کننده استفاده کنید.
12- در شست و شوی صورت زیاده روی نکنید.
روشهای موضعی از بین بردن چین و چروک صورت
ترکیباتی که در ادامه به آن اشاره میشود میتواند چین و چروک صورت را برطرف کند. اغلب آنها در هر دو نوع از مواد آرایشی بهداشتی تجویزی و غیر تجویزی وجود دارد.
13- آلفا هیدروکسی اسید (AHAs): نوعی لایه بردار طبیعی که سلولهای مرده را میزداید و چین و چروکهای سطحی را برطرف میکند (به خصوص چروکهای اطراف چشم). شواهد نشان میدهد که این ترکیب باعث تحریک تولید کلاژن میشود.
14- رتینوئیدها (Retinoids): تنها ترکیبی که سازمان غذا و دارو برای از بین بردن چین و چروکهای صورت تصویب کرده است. این ماده در واقع فرم طبیعی ویتامین A میباشد و در از بین بردن چروکهای سطحی موثر است.
15- ویتامین C موضعی. این ترکیب باعث تولید کلاژن میشود و مانع از بروز اسیبهای ناشی از اشعههای خورشیدی میشود. التهابهای پوستی را بهبود میبخشد و مشکلات رنگدانهای را برطرف میکند. بیشتر محققان شکل اسید آسکوربیک را برای رهایی از چین و چروک پیشنهاد میکنند.
16- آیدبنون (Idebenone). این ترکیب شیمیایی به گونهای قوی مشابه آنتی اکسیدانهای طبیعی است که استفاده موضعی از این ترکیب برای فقط 6 هفته منجر به کاهش خشکی پوست به میزان 26%، افزایش آب رسانی به پوست به میزان 37%، کاهش چین و چروک به میزان 29% و بهبود آسیبهای ناشی از نورخورشید به مقدار 33% است.
17- فاکتورهای رشد. بخشی از پاسخهای ترمیم کننده زخمها در بدن اگر به صورت موضعی مصرف شود میتواند در این زمینه موثر باشد.
18- پنتاپپتیدها (Pantapeptides). این ترکیب نیز باعث تولید کلاژن میشود. خطوط چین و چروک را از بین میبرد.
روشهای دیگر از بین بردن چین و چروک
19- بوتاکس. تزریق ماده سمی بوتولینوم که منجر به رلکس شدن ماهیچههای زیر چین و چروکمی شود و در نتیجه چروکها نیز برطرف میشود.
20- چگال کردن چین و چروک. پزشکان در این رابطه سعی میکنند چین و چروک را با مواد متنوعی مثل کلاژن، اسید هیالورونیک و سایر ترکیبات سنتتیک پر کنند.
21- لایه گذاری با لیزر. د راین روش به کمک منبع نوری سطح خارجی پوست برداشته میشود و زخم بسیار خفیفی باقی میگذارد. ولی به تدریج پوست جدید بدون چین و چروک و با کیفیت رشد میکند.
22- لایه برداری شیمیایی. در این روش نیز به کمک ترکیبات شیمیایی لایه خارجی پوست برداشته میشود و ایجاد آسیب میکند که پاسخ بدن در مقابل آن تولید کلاژن است.
23- پوست خراشی (Dermabrasion). در این روش نیز به نوعی لایه برداری از پوست صورت انجام میشود.
تاریخ : جمعه 91/6/31 | 2:57 عصر | نویسنده : پوررحیمی | نظرات ()