سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر چند که مهم‌ترین فاکتور سفیدی مو ژنتیک است اما عوامل اکتسابی مهم در آن بسیار موثرند. عوامل سفیدی زودرس موها
به نقل از ایسنا، دکتر رقیه شمس‌الدینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این رابطه اظهار کرد: سفیدی مو می‌تواند علامتی بعضی از بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد.

وی افزود: همچنین کمبود ویتامین B12 و کمبود آهن نیز در سفیدی زودرس‌ موها موثرند.

شمس‌الدینی با بیان اینکه سن شروع سفیدی مو در افراد سفید‌پوست از 35 سالگی و در افراد سیاه‌پوست از 45 سالگی آغاز می‌شود، افزود: اگر در افراد سفیدپوست سن سفیدی موها به زیر 20 و در افراد سیاه‌پوست به زیر 30 سال برسد می‌توان گفت فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است.

وی ادامه داد: سفیدی زودرس موها می‌تواند به دلیل پرکاری تیروئید نیز باشد همچنین اگر فردی به زونا مبتلا شود و یا برای درمان بعضی از بیماری‌ها در معرض اشعه X قرار گرفته باشد دچار سفیدی زودرس مو می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در مواقعی که به صورت موضعی روی دندان‌های بیماری کار شود ممکن است روی آن قسمتی از صورت که روی دندان قرار دارد سفید شود.

شمس‌الدینی با اشاره به تاثیر داروهای لکه‌بر پوست بر سفیدی مو افزود: برخی از بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه نیز به سفیدی موها منجر می‌شود که به دلیل عدم دسترسی به پروتئین در فرد به وجود می‌آید.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران عمل‌های جراحی روده را یکی از عوامل سفیدی زودرس مو دانست و افزود: بیماری‌های التهابی روده کرون نیز باعث سفیدی زودرس مو می‌شوند. زیرا در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند جذب ویتامین B12 کاهش می‌یابد که باعث تغییر رنگ مو می‌شود.

وی همچنین به بیماری ژنتیکی زالی اشاره کرد و گفت: هر بیماری خود ایمنی بدن که جنبه ژنتیکی داشته باشد سفیدی مو را به دنبال خواهد داشت.

شمس‌الدینی با بیان اینکه هیچ شامپویی در رفع سفیدی مو تاثیری ندارد، اظهار کرد: شاید این شامپوها باعث تیره و روشن شدن موها شود اما تاثیری در سفیدی آنها نخواهد داشت.

وی ادامه داد: رنگ مو نیز در سفیدی مو نقشی نداشته و تنها ممکن است باعث ریزش و شکنندگی موها شود.

به گفته وی، استرس و مشکلات عصبی هیچ تاثیری در سفیدی موها نداشته و تنها شاید در کسانی که از نظر ژنتیکی مستعد سفیدی مو هستند باعث پیشرفت آن شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در خصوص پیشگیری و درمان مو اظهار کرد: متاسفانه سفیدی مو، مسیری پیش رونده دارد و قابل برگشت نیست اما در کسانی که به دلایل اکتسابی مثل کم‌کاری و پرکاری تیروئید، فقر آهن، کمبود ویتامین B12 و ... دچار سفیدی مو شده‌اند می‌توان با درمان آن از پیشرفت سفید شدن موها جلوگیری کرده و یا حتی آن را متوقف کرد.

وی در پایان اظهار کرد: موی ریش و سبیل زودتر از موی سر و در قسمت سر نیز موی ناحیه شقیقه و گیجگاه زودتر سفید می‌شود و پس از سفید شدن ناحیه گیجگاه ناحیه فرق سر سفید شده و در آخر کل مو سفید می‌شود.



تاریخ : دوشنبه 91/7/3 | 9:31 عصر | نویسنده : پوررحیمی | نظرات ()